Cimos: Počela otpuštanja radnika

Bez autora
Jan 13 2015

U Cimosu su počeli otpuštati, što je jedna od mjera financijskog restrukturiranja kompanije. Otkaze su uručili za deset radnika, među kojima je bilo nekih koji su otpušteni zbog krivice. Prema sindikatima, koji su svjesni toga, otkazivanja nisu u skladu sa sporazumima. O tome će razgovarati sa upravom u utorak. O otpuštanjma službeno nije poznato ništa, jer u upravi društva u Koperu ne žele komentirati, ali su se ona mogla predvidjeti kao dio paketa financijskog restrukturiranja kompanije, koja je od lipnja prošle godine u prisilnom poravnanju. Vodstvo Cimosa se osim toga sa sindikatima u prosincu dogovorilo da se ova tema neće komentirati.

Cimos: Počela otpuštanja radnikaU Cimosu su počeli otpuštati, što je jedna od mjera financijskog restrukturiranja kompanije.

Otkaze su uručili za deset radnika, među kojima je bilo nekih koji su otpušteni zbog krivice. Prema sindikatima, koji su svjesni toga, otkazivanja nisu u skladu sa sporazumima. O tome će razgovarati sa upravom u utorak, javlja Radio Koper, prenosi ljubljanski Dnevnik.

O otpuštanjma službeno nije poznato ništa, jer u upravi društva u Koperu ne žele komentirati, ali su se ona mogla predvidjeti kao dio paketa financijskog restrukturiranja kompanije, koja je od lipnja prošle godine u prisilnom poravnanju. Vodstvo Cimosa se osim toga sa sindikatima u prosincu dogovorilo da se ova tema neće komentirati, pozivajući se na radio.

Kako podsjeća Radio Koper, rukovodstvo Cimosa u vrijeme podnošenja plana financijskog restrukturiranja objavilo je namjeru o otpuštanjima. Plan će biti podloga za poslovnu reorganizaciju kompanije. U Koperu računaju da će reorganizacija biti završena do kraja godine.

Stečajni upravitelj je prije nekoliko dana objavio revidirani popis običnih financijskih potraživanja i kreditorima Cimosa priznao 148 milijuna potraživanja. Prisilno poravnanje će biti završeno u aprilu, kada će banke povjerioci i država također postati vlasnici Cimosa, navodi radio.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik